PREMIUM

Ekološki staran sir

13,90 

  • Iz ekološkega mleka senene prireje
  • Pristen okus, bogata aroma, topljivost v ustih
  • Zorjen najmanj 12 mesecev
  • Nagrajeni staran sir

Količina: 300 g

Na zalogi

SPOZNAJTE EKOLOŠKI STARAN SIR

Z vztrajnostjo do perfekcije.

Prosenik je sir, ki ga lahko zapišemo z veliko začetnico. Skrbno nadzorovano zorenje, ki je vedno daljše od 12 mesecev, pomaga, da se njegov kulinarični potencial razvije v vsej svoji polnosti. Sir medtem dobi izrazitejšo aromo. Vanjo se prikradejo čudovite nove dimenzije. Tekstura se spremeni v krhkejšo, ki se v ustih kar topi.
Play Video

OKUS, VONJ, STRUKTURA.

Popolno doživetje okusov in arom.

Že rumenorjava barva nakazuje, da ne gre za klasičen sveži sir. Zaradi izgubljanja vlage boste zaznali tršo strukturo sredice, ki se na mestih že lomi. Izrazita, prijetna in čista aroma, rahla pikantnost v ustih, zaznava agrumov in izredno dolg prijeten pookus. Za popolno izkušnjo je pomembno, da je postrežen sir sobne temperature.

Kombinacije okusov.

Play Video

PREJEMNIK SREBRNE PLAKETE NA

World Cheese Awards

World Cheese Awards je najprestižnejše svetovno ocenjevanje sirov, ki že 33 let poteka v sklopu International Cheese Festival. Vso svetovno znanje o sirih se tako enkrat letno zbere na enem mestu. Letošnje leto se je predstavilo 4079 sirov iz 45 držav s celotnega sveta. Ocenjevalo jih je kar 250 sodnikov.

Ponosni smo, da smo lahko s SREBRNO PLAKETO del te zgodbe tudi mi.

PREIZKUSITE SAMI

Razvajajte brbončice na svoj način.

Prosenik je namenjen razvajanju vaših brbončic in uživanju v izbrani družbi, ob dobrem vinu in sproščenem vzdušju. Odprite pot vaši domišljiji in še sami preizkusite kombinacije živil, s katerimi bo na vas napravil še boljši vtis.

Prosenik kot darilo.

Ni ga darila, kot je okusno darilo. Staran sir Prosenik bo s svojim pristnim okusom in bogato aromo navdušil tako poznavalce kot kulinarične začetnike. Zato smo mu dodali embalažo, ki mu v obliki darila doda še piko na i.

Od kje ime “Prosenik”?

Pr’ Prosenik je že staro ime naše kmetije. Izvora in pomena ne poznamo. Naša kmetija po zapisanih podatkih na tem naslovu stoji že od leta 1792, priimek pa je bil takrat Kukenberg. Senena prireja je domačemu imenu Prosenik zopet dala pomenljivo noto. Ker je pri našem imenu in staranem siru ČAS tisti, ki ju povezuje, se nam zdi primerno, da ta posebni sir poimenujemo tako, kakor so nas včasih klicali pri naši hiši.

Hranilne vrednosti

Vrednosti na 100 g

Energijska vrednost
Maščobe
Od tega nasičene maščobe
Ogljikovi hidrati
Od tega sladkorji
Beljakovine
Sol
1787 kJ / 409 kcal
32,96 g
19,98 g
3,0 g
3,0 g
25,97 g
0,619 g

Sestavine

Termizirano mleko senene prireje (ZTP Haymilk)*, sol, sirilo, kulture.

Ekološka kmetija Kukenberger

Gorenje Ponikve 20,
8210 Trebnje