Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: www.ekosirarna.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT), , Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga Ekosirarna Kukenberger d.o.o., Gorenje Ponikve 20, 8210 Trebnje. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.ekosirarna.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja ponudnika ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del na tej spletni strani.

Cene

Vse cene veljajo za spletno trgovino, vsebujejo DDV in so razvidne iz spletne trgovine, za vsak izdelek posebej. Na ostalih prodajnih mestih so cene lahko drugačne od cen v spletni trgovini. Cene, po katerih kupec izvede dotični nakup, so fiksne s potrditvijo naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da cene spremeni. Cene ne vsebujejo stroška poštnine in povratne embalaže. Cene so enake ne glede na vrsto plačila.

Masa artiklov

Količina artiklov je pri jogurtih, mleku, skutah in sirotki točna oz. lahko ima zanemarljivo odstopanje navzgor.

Masa sirov – zorjenih in svežih pa je variabilna. Ker ne moremo narezati vedno točno enakih kosov, je dovoljeno odstopanje + / – 10 % mase. Torej če je izdelek definiran kot 250 g, je lahko njegova masa od 225 g do 275 g, včasih se zgodi, da je kakšen kos tudi malo večji. Pri kosih, definiranih kot 230 g, je lahko masa med 207 in 253 g, včasih se zgodi, da ima kakšen kos tudi večjo maso (cena je vedno enaka). Pri kosih, definiranih kot 500 g, je lahko masa med 400 g in 600 g, včasih se zgodi, da ima kakšen kos tudi večjo maso (cena je vedno enaka). Pri kosih, definiranih kot 1 kgg, je lahko masa med 900 g in 1100 g, včasih se zgodi, da ima kakšen kos tudi večjo maso (cena je vedno enaka).

Trudili se bomo, da bodo kosi vedno v čim ožjem območju okoli deklarirane mase oz. da bodo rajši malo večji kot manjši.

Omejitev količine mleka v paketu

Ker mleko v paketu zavzame veliko volumna in je tudi najtežje na kos, smo količino mleka omejili na 3 litre po naročilu.

Fotografije in opisi izdelkov

Nekatere fotografije so naše avtorske, nekatere pa so simbolične. Izdelki se lahko preoblikujejo, spremeni se količina, embalaža, etiketa ipd. Barvni odtenki, videz in postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne razlike v izgledu izdelkov na fotografijah in izdelkov v realnem stanju.

Opisi izdelkov so pripravljeni tako, da so čim bolj nedvoumni in jasno poudarjajo lastnosti izdelkov. Za pravopisne oz. tekstovne napake ne sprejemamo odgovornosti. V primeru, da kupcu kakšna lastnost izdelkov ni jasna, ga prosimo, naj nas za pojasnilo kontaktira po elektronski pošti.

Način plačila

Kupec lahko izbira med negotovinskimi možnostmi plačila: preko plačilnih kartic ali preko neposrednega nakazila na bančni račun. Vse podrobnosti o plačilu dobi kupec v elektronskem sporočilu ob naročilu.

Priporočamo uporabo plačilnih kartic, saj bo tako obdelava vašega naročila veliko hitrejša in lažja tako za vas, kot za nas.

Postopek naročila

Kupec na spletni strani www.ekosirarna.si izbere menu ‘’Trgovina’’. Ko klikne na posamezni izdelek, se mu odpre opis, možnosti izbire količine in cena. Kupec potem, ko izbere željen izdelek, količino in (morebitno) varianto mase, pritisne na gumb dodaj v košarico. Po enakem postopku kupec doda vse željene artikle. Ko želi zaključiti nakup, klikne na gumb ‘’Prikaži košarico’’. Kupec lahko še vedno dodaja ali spreminja količino dodanih izdelkov. Ko je zadovoljen z izbranim, klikne na gumb ‘’Nadaljuj na blagajno’’. Nato vnese še svoje kontaktne podatke, naslov, način plačila in morebitne opombe.

Ko kupec klikne na gumb ‘’Kupite sedaj’’, je naročilo izvedeno. V primeru, da je izbrano plačilo s plačilno kartico, bo šlo naročilo tudi zelo hitro v obdelavo, če kupec izbere plačilo po predračunu, pa bo nakup zadržan do izvedene transakcije.

Vsa nadaljnja navodila kupec dobi preko e-pošte.

Stroški dostave

Ponujamo dva načina dostave:

GLS dostava: 4.99 eur.
GLS Hladna dostava ( + Termoboks in hladilne blazinice): 22.99 eur.

Izdelke lahko prevzamete tudi osebno na naši kmetiji, kar pa je brezplačno.

Povratna steklovina

Jogurti in skuta so pakirani v stekleno embalažo. Na naši kmetiji imamo specialni pomivalni stroj, ki nam omogoča učinkovito pomivanje embalaže. Zato vas prosimo, da vso stekleno embalažo ob naslednjem nakupu vrnete. Etikete pustite na embalaži. Tudi etikete so za večkratno uporabo. Tako bomo vsi skupaj skrbeli za čim manjšo okoljsko obremenitev.

Prosimo vas, da embalažo po uporabi splaknete z vročo vodo (da ni več vidnih ostankov hrane). Brez težav jo tudi operete v pomivalnem stroju. Če tega ne storite, je velika verjetnost, da embalaža ne bo več uporabna, kar pomeni dodaten strošek in dodatno embalažo. Po pranju embalažo posušite, pokrov lahko zavržete. S tem nam zelo olajšate delo.

Mi seveda vso embalažo po prevzemu znova operemo, da je spet brezhibno čista za novo uporabo.

Čas dostave

Dostava po celotni Sloveniji poteka od torka do petka. Ker ne želimo, da bi naši paketi ostali nedostavljeni čez vikend dostave v ponedeljek ni.

V primeru, da katerega od izdelkov trenutno ni na zalogi, vas prosimo, da izberete drug izdelek. Če vas zanima možnost naročila izdelka, ki ga ni na zalogi, nam lahko pišete na info@ekosirarna.si in sporočili vam bomo, kdaj bo izdelek na voljo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@ekosirarna.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V skladu s 3. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, ki je hitro pokvarljiv ali mu hitro preteče rok uporabe.

Pritožbe in spori

Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega zareševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik omogoča spletno trgovanje na območju RS in na svoji spletni strani objavlja platformo za spletno reševanje potrošniških sporov na spletnem naslovu: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Komunikacija

S kupcem bomo komunicirali na način, ki bo primeren za obe strani prodajnega procesa (za ponudnika in uporabnika). Možna komunikacija je preko e-pošte in preko kontaktnega telefona.

Ekosirarna klub

Z registracijo se uporabnik strinja in soglaša, da se njegovi osebni podatki obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih z delom ponudnika, kot so novi izdelki, novice, reklamna sporočila itd., na njegov elektronski naslov.

Uporabnik lahko svoj račun kadarkoli izbriše. To lahko izvede na spletni strani ponudnika, poleg tega pa tudi s sporočilom na e-pošto: info@ekosirarna.si.

Vabimo vas, da se prijavite na naše e-novice, preko katerih vas bomo predvidoma enkrat mesečno ali pa ob morebitnih izrednih dogodkih (posebne akcije, dnevi odprtih vrat itd.) obveščali po elektronski pošti.

Gorenje Ponikve, 31. 3. 2020
Anton Kukenberger

Piškotki

Kaj so piškotki in čemu so namenjeni

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naložijo spletišča, ki jih obiščete. Piškotki se na široko uporabljajo za delovanje spletnih spletne strani delovale ali bolj učinkovito delovanje, pa tudi za pridobivanje informacije lastnikom spletne strani.
 

Piškotki v uporabi

Ime Namen Trajanje
viewed_cookie_policy Piškotku se nastavi vrednost “yes”, kadar uporabnik vidi in se strinja z Cookie law informacijsko pasico. 1 leto
wordpress_* Piškotek za prijavljenega uporabnika. Trajanje seje brskalnika
wordpress_logged_in_* Piškotek za prijavljenega uporabnika. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_cart_hash Piškotek hrani kodiran niz, ki predstavlja vsebino WooCommerce nakupovalne košarice. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_items_in_cart Pikotek beleži, če so prisotni artikli v WooCommerce nakupovalni košarici. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_recently_viewed Pikotek hrani polje z do 15 nazadnje ogledanimi artikli. Trajanje seje brskalnika
wp_woocommerce_session_* Pikotek hrani unikaten identifikator za nakupovalca in služi iskanju košarice med podatki nakupovalcev. 1 dan
_ga Piškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics 2 leti
_gid Piškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics 24 ur
_gat Piškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics 1 minuta
__utma Piškotek služi razlikovanju uporabnikov in sej. Izvor: Google Analytics 2 leti
__utmt Piškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics 10 minut
__utmb Piškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google Analytics 30 minut
__utmc Piškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google Analytics Trajanje seje brskalnika.
__utmz Piškotek hrani izvor prometa ali kampanje in služi določanju prihoda na spletno stran. Izvor: Google Analytics 6 mesecev
__utmv Piškotek hrani uporabniške spremenljivke po meri. Izvor: Google Analytics 2 leti

Izbris piškotkov

Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem, ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcionalnosti onemogočene.

Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Safari

Če želite preprečiti sledenje storitve Google Analytics na vseh spletnih mestih, obiščite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: www.ekosirarna.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT), , Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga Anton Kukenberger, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.ekosirarna.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem. Vsebine, ki so dostopne uporabnikom te spletne strani, varovane kot avtorska dela v skladu z določbami Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, 21/1995 in spr.) in drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih je ponudnik. Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja ponudnika ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del na tej spletni strani.

Cene

Vse cene veljajo za spletno trgovino, vsebujejo DDV in so razvidne iz spletne trgovine, za vsak izdelek posebej. Na ostalih prodajnih mestih so cene lahko drugačne od cen v spletni trgovini. Cene, po katerih kupec izvede dotični nakup, so fiksne s potrditvijo naročila. Ponudnik si pridržuje pravico, da cene spremeni. Cene ne vsebujejo stroška poštnine in povratne embalaže. Cene so enake ne glede na vrsto plačila.

Masa artiklov

Količina artiklov je pri jogurtih, mleku, skutah in sirotki točna oz. lahko ima zanemarljivo odstopanje navzgor.

Masa sirov – zorjenih in svežih pa je variabilna. Ker ne moremo narezati vedno točno enakih kosov, je dovoljeno odstopanje + / – 10 % mase. Torej če je izdelek definiran kot 250 g, je lahko njegova masa od 225 g do 275 g, včasih se zgodi, da je kakšen kos tudi malo večji. Pri kosih, definiranih kot 230 g, je lahko masa med 207 in 253 g, včasih se zgodi, da ima kakšen kos tudi večjo maso (cena je vedno enaka). Pri kosih, definiranih kot 500 g, je lahko masa med 400 g in 600 g, včasih se zgodi, da ima kakšen kos tudi večjo maso (cena je vedno enaka). Pri kosih, definiranih kot 1 kgg, je lahko masa med 900 g in 1100 g, včasih se zgodi, da ima kakšen kos tudi večjo maso (cena je vedno enaka).

Trudili se bomo, da bodo kosi vedno v čim ožjem območju okoli deklarirane mase oz. da bodo rajši malo večji kot manjši.

Omejitev količine mleka v paketu

Ker mleko v paketu zavzame veliko volumna in je tudi najtežje na kos, smo količino mleka omejili na 3 litre po naročilu.

Fotografije in opisi izdelkov

Nekatere fotografije so naše avtorske, nekatere pa so simbolične. Izdelki se lahko preoblikujejo, spremeni se količina, embalaža, etiketa ipd. Barvni odtenki, videz in postrežna embalaža lahko odstopa od dejanskega stanja, kar ne more biti razlog za reklamacijo. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne razlike v izgledu izdelkov na fotografijah in izdelkov v realnem stanju.

Opisi izdelkov so pripravljeni tako, da so čim bolj nedvoumni in jasno poudarjajo lastnosti izdelkov. Za pravopisne oz. tekstovne napake ne sprejemamo odgovornosti. V primeru, da kupcu kakšna lastnost izdelkov ni jasna, ga prosimo, naj nas za pojasnilo kontaktira po elektronski pošti.

Način plačila

Kupec lahko izbira med negotovinskimi možnostmi plačila: preko plačilnih kartic ali preko neposrednega nakazila na bančni račun. Vse podrobnosti o plačilu dobi kupec v elektronskem sporočilu ob naročilu.

Priporočamo uporabo plačilnih kartic, saj bo tako obdelava vašega naročila veliko hitrejša in lažja tako za vas, kot za nas.

Postopek naročila

Kupec na spletni strani www.ekosirarna.si izbere menu ‘’Trgovina’’. Ko klikne na posamezni izdelek, se mu odpre opis, možnosti izbire količine in cena. Kupec potem, ko izbere željen izdelek, količino in (morebitno) varianto mase, pritisne na gumb dodaj v košarico. Po enakem postopku kupec doda vse željene artikle. Ko želi zaključiti nakup, klikne na gumb ‘’Prikaži košarico’’. Kupec lahko še vedno dodaja ali spreminja količino dodanih izdelkov. Ko je zadovoljen z izbranim, klikne na gumb ‘’Nadaljuj na blagajno’’. Če ima kupec že termoboks in kakršno koli našo povratno embalažo, naj s pokrova termoboksa v polje ‘’Koda povratne embalaže’’ vnese kodo, ki bo odštela vrednost povratne embalaže 6,99 €.

Nato vnese še svoje kontaktne podatke, naslov, način plačila in morebitne opombe.

Ko kupec klikne na gumb ‘’Kupite sedaj’’, je naročilo izvedeno. V primeru, da je izbrano plačilo s plačilno kartico, bo šlo naročilo tudi zelo hitro v obdelavo, če kupec izbere plačilo po predračunu, pa bo nakup zadržan do izvedene transakcije.

Vsa nadaljnja navodila kupec dobi preko e-pošte.

Stroški dostave

Posebnost naših paketov, ki smo jo razvili sami in jo trenutno izvajamo samo mi, je to, da vsak paket pride do vas v povratnem izolativnem termoboksu. Več o tem si lahko preberete na: www.ekosirarna.si/embalaza.

Strošek dostave ob prvem nakupu je 4,99 € za dostavo in 6,99 € za termoboks, polnilni papir, hladilno sredstvo in morebitno steklovino. Ko ob naslednjem nakupu pred plačilom vnesete kodo povratne embalaže, se strošek 6,99 € ne zaračuna.

Povratna steklovina

Jogurti in skuta so pakirani v stekleno embalažo. Na naši kmetiji imamo specialni pomivalni stroj, ki nam omogoča učinkovito pomivanje embalaže. Zato vas prosimo, da vso stekleno embalažo ob naslednjem nakupu vrnete. Etikete pustite na embalaži. Tudi etikete so za večkratno uporabo. Tako bomo vsi skupaj skrbeli za čim manjšo okoljsko obremenitev.

Prosimo vas, da embalažo po uporabi splaknete z vročo vodo (da ni več vidnih ostankov hrane). Brez težav jo tudi operete v pomivalnem stroju. Če tega ne storite, je velika verjetnost, da embalaža ne bo več uporabna, kar pomeni dodaten strošek in dodatno embalažo. Po pranju embalažo posušite, pokrov lahko zavržete. S tem nam zelo olajšate delo.

Mi seveda vso embalažo po prevzemu znova operemo, da je spet brezhibno čista za novo uporabo.

Čas dostave

Zaradi logistike izdelave izdelkov smo se odločili, da bomo zaenkrat pakete pošiljali dvakrat tedensko: dobili jih boste ali v sredo ali pa v petek.

Naročila, oddana do torka do 10.00 ure, bodo dostavljena v sredo.

Naročila, oddana do četrtka do 10.00 ure, bodo dostavljena v petek.

V primeru, da katerega od izdelkov trenutno ni na zalogi, vas prosimo, da izberete drug izdelek. Če vas zanima možnost naročila izdelka, ki ga ni na zalogi, nam lahko pišete na info@ekosirarna.si in sporočili vam bomo, kdaj bo izdelek na voljo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov, vračilo plačila

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prejema blaga ponudniku na e-naslov : info@ekosirarna.si sporoči, da odstopa od pogodbe oziroma naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku/podjetju v 14 dneh po oddanem sporočilu, da odstopa od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo tu.

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeno, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupcu bomo opravljena plačila vrnili takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

V skladu s 3. točko 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov kupec nima pravice do odstopa od pogodbe (nakupa), če gre za izdelek, ki je hitro pokvarljiv ali mu hitro preteče rok uporabe.

Pritožbe in spori

Ponudnik skladno z zakonskimi normativi ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega zareševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik omogoča spletno trgovanje na območju RS in na svoji spletni strani objavlja platformo za spletno reševanje potrošniških sporov na spletnem naslovu: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage.

Komunikacija

S kupcem bomo komunicirali na način, ki bo primeren za obe strani prodajnega procesa (za ponudnika in uporabnika). Možna komunikacija je preko e-pošte in preko kontaktnega telefona.

Ekosirarna klub

Z registracijo se uporabnik strinja in soglaša, da se njegovi osebni podatki obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih z delom ponudnika, kot so novi izdelki, novice, reklamna sporočila itd., na njegov elektronski naslov.

Uporabnik lahko svoj račun kadarkoli izbriše. To lahko izvede na spletni strani ponudnika, poleg tega pa tudi s sporočilom na e-pošto: info@ekosirarna.si.

Vabimo vas, da se prijavite na naše e-novice, preko katerih vas bomo predvidoma enkrat mesečno ali pa ob morebitnih izrednih dogodkih (posebne akcije, dnevi odprtih vrat itd.) obveščali po elektronski pošti.

Gorenje Ponikve, 31. 3. 2020
Anton Kukenberger

Piškotki

Kaj so piškotki in čemu so namenjeni

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naložijo spletišča, ki jih obiščete. Piškotki se na široko uporabljajo za delovanje spletnih spletne strani delovale ali bolj učinkovito delovanje, pa tudi za pridobivanje informacije lastnikom spletne strani.
 

Piškotki v uporabi

Ime Namen Trajanje
viewed_cookie_policy Piškotku se nastavi vrednost “yes”, kadar uporabnik vidi in se strinja z Cookie law informacijsko pasico. 1 leto
wordpress_* Piškotek za prijavljenega uporabnika. Trajanje seje brskalnika
wordpress_logged_in_* Piškotek za prijavljenega uporabnika. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_cart_hash Piškotek hrani kodiran niz, ki predstavlja vsebino WooCommerce nakupovalne košarice. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_items_in_cart Pikotek beleži, če so prisotni artikli v WooCommerce nakupovalni košarici. Trajanje seje brskalnika
woocommerce_recently_viewed Pikotek hrani polje z do 15 nazadnje ogledanimi artikli. Trajanje seje brskalnika
wp_woocommerce_session_* Pikotek hrani unikaten identifikator za nakupovalca in služi iskanju košarice med podatki nakupovalcev. 1 dan
_ga Piškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics 2 leti
_gid Piškotek služi razlikovanju uporabnikov. Izvor: Google Analytics 24 ur
_gat Piškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics 1 minuta
__utma Piškotek služi razlikovanju uporabnikov in sej. Izvor: Google Analytics 2 leti
__utmt Piškotek služi zaviranju zahtevkov. Izvor: Google Analytics 10 minut
__utmb Piškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google Analytics 30 minut
__utmc Piškotek se uporablja za določanje novi sej/obiskov. Izvor: Google Analytics Trajanje seje brskalnika.
__utmz Piškotek hrani izvor prometa ali kampanje in služi določanju prihoda na spletno stran. Izvor: Google Analytics 6 mesecev
__utmv Piškotek hrani uporabniške spremenljivke po meri. Izvor: Google Analytics 2 leti

Izbris piškotkov

Večina brskalnikov ima že samodejno nastavljeno samodejno sprejemanje piškotkov. Seveda že večina brskalnikov omogoča, da si lahko uporabnik sam nastavi način shranjevanja piškotkov. S tem, ko onemogočite piškotke spletna stran ne bo delovala pravilno oziroma bodo njene funkcionalnosti onemogočene.

Navodila za omogočanje nastavitev lahko najdete tukaj:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Safari

Če želite preprečiti sledenje storitve Google Analytics na vseh spletnih mestih, obiščite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Ekološka kmetija Kukenberger

Gorenje Ponikve 20,
8210 Trebnje