Kakovost se začne na pašniku.

O kmetiji

Kmetija, na kateri živijo štiri generacije in kjer vladata sožitje in sloga. Kjer vse živali živijo ”pod svobodnim soncem”, torej na paši, vsaj polovico leta. Kmetija, kjer izdelki presegajo vsa pričakovanja. To so besede, ki najbolje opišejo Ekološko kmetijo Kukenberger.

Osnovna vodila

Skrb za najvišjo kakovost izdelkov, dobro počutje živali in ljudi ter trajnostni način obdelovanja zemlje so tri najmočnejša vodila naše ekološke kmetije. Na kmetiji obdelujemo približno 24 ha obdelovalnih površin, kjer pridelujemo izključno seno, ki je osnovna krma za naše živali. Povprečno redimo 20 krav molznic in od 15 do 20 plemenskih telic. Izbrali smo pasmo, ki je na slovenskem področju prisotna že stoletja. Poleg tega ima mleko krav rjave pasme veliko več beljakovin kot mleko ostalih pasem, obenem pa so te beljakovine tudi kakovostnejše. Za nas to pomeni večji izkoristek mleka pri predelavi, za vas pa bolj okusne izdelke.

Ekološko zavedni

Ker se zavedamo, da je prekomerno izkoriščanje naravnih virov dolgoročno škodljivo, smo se tudi odločili za preusmeritev v ekološko kmetijstvo in se 1. 1. 2013 prijavili v ekološko kontrolo. Preusmeritveno obdobje je poteklo brez posebnosti, v januarju 2015 pa smo prejeli ekološki certifikat za naše mleko ter vse mlečne izdelke, na kar smo zelo ponosni. V štirih letih smo na državnih ocenjevanjih Dobrote slovenskih kmetij prejeli že 10 zlatih priznanj, kar je dokaz, da delamo zares najbolje, poleg tega pa je to tudi močna spodbuda za naše nadaljnje delo.

Naši cilji

Naši cilji so vedno v koraku s časom, v sožitju z naravo in sočlovekom ter v skladu z našimi možnostmi in potrebami. Zato smo se odločili kupcem neposredno ponujati tako surovo mleko kot tudi mlečne izdelke. Dober odnos s kupci in obojestransko zadovoljstvo nam veliko pomenita. Na naši prenovljeni spletni strani si lahko ogledate vse naše izdelke, izveste kaj novega o nas ali stopite v stik z nami. Izdelke lahko preko spletne trgovine tudi naročite. Obenem vas vabimo, da nas obiščete neposredno na kmetiji ali na katerem drugem prodajnem mestu.

Ekološka kmetija Kukenberger

Gorenje Ponikve 20,
8210 Trebnje