100%

DOMAČI,
SVEŽI,
EKOLOŠKI.

Ste že kdaj zares doživeli ...

100% DOMAČI

01
... občutek domačnosti?

Smo majhna kmetija, locirana v osrčju dolenjskih gričev. Kmetija, na kateri živijo kar štiri generacije in kjer vladata sožitje in sloga. Za kmetijo skrbi celotna družina, kar pomeni, da vanjo vlagamo vse svoje znanje in dušo.

Krave, ki nam dajejo mleko za domače izdelke, so pasme, ki je na slovenskem področju prisotna že stoletja. Ponosni smo, da so vsi naši izdelki izdelani iz zares domačega mleka, pridelanega s trudom in dobro voljo.

100% DOMAČI

100% SVEŽI

100% SVEŽI

02
... okus svežine?

Da mleko in mlečni izdelki pridejo s kmetije v trgovino in do vašega doma, je običajno potrebnih ogromno korakov. Z velike kmetije mleko potuje do velike mlekarne, kjer ga skladiščijo, kasneje pa predelajo in sterilizirajo. Nato grejo mlečni izdelki v centralno skladišče. Od tam jih peljejo do skladišča trgovine. Ko pridejo na vrsto za prodajo, jih zložijo na trgovinske police, kjer čakajo na vaš nakup. Nato jih odpeljete domov in končno zaužijete.

Pri nas je ta proces precej krajši. Domače mleko predelamo v mlečne izdelke, vam jih dostavimo do vrat, vi pa jih le še zaužijete. Izdelki so zato vedno zares sveži. Tako preprosto je!

100% EKOLOŠKI

03
... zavest ekologije?

Ekološko kmetijstvo posluša naravo, upošteva njene naravne zakonitosti in jih spoštuje pri pridelavi hrane. Naš način obdelave zemlje ter priprave krme je prav tak. To lahko potrdijo tudi naši številni certifikati.

Da pa je res celoten krog ekološki, smo zasnovali sistem povratne embalaže, ki ne ustvarja odpadka in nam omogoča večkratno uporabo embalaže. V ta namen smo vso plastično embalažo zamenjali s stekleno. Ste že vrnili vaše steklenice?

100% EKOLOŠKI

Kakovost od kmeta do spleta.

EKOSIRARNA

Takšno, kot nekoč. Boljše, kot kadarkoli prej.

“Nekateri o tem le govorijo, mi to živimo in delamo.”

- Toni Kukenberger

Ekološka kmetija Kukenberger

Gorenje Ponikve 20,
8210 Trebnje