Eko jogurt domače jabolko

1,55 2,00 

  • Sodelovanje s Ekološko kmetijo Kastelic
  • 30 % sadni delež
  • Jogurt iz ekološkega mleka senene prireje

Količina: 370ml, 500ml

  • 370 ml
  • 500 ml
Počisti

Zaradi povečane obremenjenosti dostavnih služb v času omejitev gibanja začasno spreminjamo dostavne dneve.

Čas

Dostava v termobox-u.

Strošek embalaže ob prvem nakupu je 6,99 €. Če embalažo vrnete, je embalaža pri naslednjem nakupu brezplačna.

  • Dostava po vsej Sloveniji!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Opis

S 30 % sadnim deležem je jogurt “domače jabolko” unikaten na tržišču. Jabolka, iz katerih skuhamo jabolčno čežano, rastejo in dozorijo na Ekološki kmetiji Kastelic. Skrbno pripravljena čežana je shranjena v steklenih kozarcih in skoraj brez odpadkov. S samo 4,5 % sladkorja ga uvršča med najmanj sladke sadne jogurte, okus pa je še vedno božanski. Za poživitev arome smo dodali samo še ščepec cimeta.

ŽELJA PO SKUPNIH ZGODBAH

Z Jako sva, že ko sva se nekaj let nazaj prvič srečala, ugotovila, da naju združujejo skupne vrednote. Skupni pogledi na kmetijstvo. Skupni pogledi na splošne življenjske vrednote. Zelo hitro sva sklenila, da s takimi pogledi z lahkoto sodelujeva na več nivojih. Najini kmetiji sta oddaljeni slabih 8 kilometrov. Celo dopolnjujeva se s tem, da pridelujeva tiste pridelke, ki jih ima na primer eden več kot drugi.

Skupaj sva prišla do ideje, da bi razvila čisto nov, čisto domač in čisto pristen izdelek: jogurt z domačimi jabolki. In to z zelo malo sladkorja. Želela sva, da izdelek nastane iz več domačih sestavin. Edina sestavina, ki ni domača, je cimet, pa še tega je izredno malo.

Skupna želja je bila, da ostanemo ekološki tudi pri steklenicah in povratni embalaži.
Torej – domač izdelek v vseh pogledih. Ekološki. Iz mleka senene prireje. Brez konzervansov, arom, barvil. Tak, kot nam ga da narava. Samo malo izboljšan.

EKOLOŠKA KMETIJA KASTELIC

Jaka Kastelic je mladi prevzemnik Ekološke kmetije Kastelic iz Malega Vrha, ki se primarno ukvarja z ekološko pridelavo in predelavo jabolk (sorte: Topaz, Opal, Gold Rush in Sansa) ter jabolčnih izdelkov, kot so sokovi, kis, čips in krhlji. Ob sadjarstvu svoj čas posvečajo tudi ekološki pridelavi žit, predvsem pire in ajde, iz katerih izdelujejo tudi različne moke, kaše in testenine.

Jaka je po prevzemu družinske kmetije, na kateri je odraščal, spoznal, da kljub vsem izkušnjam in znanju, ki ga je pridobil v mladosti, to še vedno ni dovolj za uspešno vodenje kmetije. Potreben je kostanten razvoj, napredovanje in sodelovanje.

Njihove produkte lahko najdete tudi v naši spletni trgovini.