Eko jogurt domače jabolko

1,96 

  • Sodelovanje z Ekološko kmetijo Kastelic
  • 30 % sadni delež
  • Jogurt iz ekološkega mleka senene prireje

Količina: 300ml

Na zalogi

Ni na zalogi

Zaradi pozebe jabolk na Kmetiji Kastelic izdelek trenutno ni na zalogi.
Želite biti obveščeni o ponovni zalogi? Prijavite se na e-novice.

Izdelek pošiljamo s hladno dostavo

Zaradi ohranjanja kakovosti izdelka je možnost pošiljanja samo s hladno dostavo v toplotno izoliranem termoboksu.

Opis

Inovativni jogurt leta

Ekološki jogurt domače jabolko je prejel nagrado Inštituta za nutricionistiko za najbolj inovativno živilo leta 2021 v skupini jogurtov.

Ekološki sadni jogurt je izdelan iz ekološkega mleka senene prireje. Vsebuje kar 30 % sadni delež in zmerno količino sladkorja. Sadni delež ekološkega jogurta predstavlja jabolčna čežana, ki smo ji za izboljšanje arome dodali kanček cimeta. Čežano pridelujejo na bližnji ekološki kmetiji Kastelic iz lastnih jabolk. Jogurt je polnjen v povratno stekleno embalažo, kar daje izdelku dodatno trajnostno noto.

Želja po skupnih zgodbah

Z Jako sva, že ko sva se nekaj let nazaj prvič srečala, ugotovila, da naju združujejo skupne vrednote. Skupni pogledi na kmetijstvo. Skupni pogledi na splošne življenjske vrednote. Zelo hitro sva sklenila, da s takimi pogledi z lahkoto sodelujeva na več nivojih. Najini kmetiji sta oddaljeni slabih 8 kilometrov. Celo dopolnjujeva se s tem, da pridelujeva tiste pridelke, ki jih ima na primer eden več kot drugi.

Skupaj sva prišla do ideje, da bi razvila čisto nov, čisto domač in čisto pristen izdelek: jogurt z domačimi jabolki. In to z zelo malo sladkorja. Želela sva, da izdelek nastane iz več domačih sestavin. Edina sestavina, ki ni domača, je cimet, pa še tega je izredno malo.

Skupna želja je bila, da ostanemo ekološki tudi pri steklenicah in povratni embalaži.
Torej – domač izdelek v vseh pogledih. Ekološki. Iz mleka senene prireje. Brez konzervansov, arom, barvil. Tak, kot nam ga da narava. Samo malo izboljšan.

Inovativen na več načinov

Play Video

Ekološka
kmetija Kastelic

Jaka Kastelic je mladi prevzemnik Ekološke kmetije Kastelic iz Malega Vrha, ki se primarno ukvarja z ekološko pridelavo in predelavo jabolk (sorte: Topaz, Opal, Gold Rush in Sansa) ter jabolčnih izdelkov, kot so sokovi, kis, čips in krhlji. Ob sadjarstvu svoj čas posvečajo tudi ekološki pridelavi žit, predvsem pire in ajde, iz katerih izdelujejo tudi različne moke, kaše in testenine.

Jaka je po prevzemu družinske kmetije, na kateri je odraščal, spoznal, da kljub vsem izkušnjam in znanju, ki ga je pridobil v mladosti, to še vedno ni dovolj za uspešno vodenje kmetije. Potreben je konstanten razvoj, napredovanje in sodelovanje.

Njihove produkte lahko najdete tudi v naši spletni trgovini.

Hranilne vrednosti

Vrednosti na 100 g

Energijska vrednost
Maščobe
Od tega nasičene maščobe
Ogljikovi hidrati
Od tega sladkorji
Beljakovine
Sol
420 kJ / 101 kcal
2,8 g
1,7 g
9,5 g
9 g
3,5 g
0,1 g

Sestavine

Pasterizirano mleko senene prireje (ZTP Haymilk)*, sadni pripravek 33 % (jabolčni pire*, sladkor*, cimet)*, kulture.

Čas

Dostava v termobox-u.

Strošek embalaže ob prvem nakupu je 6,99 €. Če embalažo vrnete, je embalaža pri naslednjem nakupu brezplačna.

Ekološka kmetija Kukenberger

Gorenje Ponikve 20,
8210 Trebnje