SLADICE

Skutni krofi
iz pečice

Če ste že utrujeni od klasičnih ocvrtih krofov ali pa si preprosto želite nekaj novega, smo pripravili recept za krofe iz skute, ki so izjemno okusni, mehki in bogati z beljakovinami. Priprava je zelo enostavna, spečemo pa jih kar v pečici.

Sestavine

  • 300 g eko sveže skute
  • 240 g moke
  • 1 jajce (velikost M)
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlica olja
  • 1 žlica kisle smetane ali skyra
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • Ščep soli

Premaz

  • 1 jajce
  • 1 žlica mleka

Če ste že utrujeni od klasičnih ocvrtih krofov ali pa si preprosto želite nekaj novega, smo pripravili recept za krofe iz skute, ki so izjemno okusni, mehki in bogati z beljakovinami. Priprava je zelo enostavna, spečemo pa jih kar v pečici.

    Priprava
  1. 01V posodo za mešanje dodajte jajce, sladkor in vanilijev sladkor ter dobro premešajte. Nato dodate skyr ali kislo smetano ter ponovno premešajte, da dobite enotno zmes.
  2. 02Dodajte eko svežo skuto in dobro vmešajte. Nato dodajte še sol in olje ter ponovno premešajte, da se vse sestavine dobro povežejo.
  3. 03Postopoma dodajte pecilni prašek in moko ter vse skupaj dobro pregnetite, dokler ne dobite mehkega testa.
  4. 04Testo položite v posodo za mešanje in jo pokrijte s kuhinjsko krpo ter pustote 10 minut.
  5. 05Medtem segrejete pečico na 180 ⁰C.
  6. 06Vzemite testo iz posode in ga razvaljajte v obliko kače. Nato ga razrežite na 8 enakomernih delov in iz vsakega kosa oblikujte kroglico.
  7. 07Oblikovane kroglice položite na pekač in jih premažite z mešanico jajca in mleka.
  8. 08Pečite v pečici 30 minut ali dokler krofi ne dobijo zlato-rjave barve.
  9. 09Ko so krofi pečeni, jih vzemite iz pečice in počakajte, da se nekoliko ohladijo.
  10. 10Postrezite po želji, lahko jih potresete s sladkorjem ali pa ponudite z namazom. Kakorkoli jih boste postregli, zagotovo bodo odlični! 😉

Ekološka kmetija Kukenberger

Gorenje Ponikve 20,
8210 Trebnje